友情链接: 澳门威尼斯人网址 威尼斯人娱乐城 澳门威尼斯人app 澳门威尼斯人体育 威尼斯人导航 澳门威尼斯人彩票 威尼斯人投注 澳门威尼斯人手机网站 威尼斯人官方注册 澳门威尼斯人电子游戏 威尼斯人网上娱乐 澳门威尼斯人官网 威尼斯人体育 威尼斯人平台 威尼斯人彩票 澳门威尼斯人导航 澳门威尼斯人电子游艺 威尼斯人平台注册 澳门威尼斯人客户端 威尼斯人电子游戏 澳门威尼斯人百家乐 澳门威尼斯人地址 威尼斯人网址 威尼斯人网站 威尼斯人百家乐 澳门威尼斯人游戏 威尼斯人开户 澳门威尼斯人线路检测 威尼斯人网上赌场 澳门威尼斯人网站 澳门威尼斯人娱乐场 澳门威尼斯人代理 澳门威尼斯人开户 威尼斯人娱乐场 威尼斯人代理 澳门威尼斯人投注 威尼斯人娱乐 威尼斯人官网注册 威尼斯人地址 澳门威尼斯人平台 威尼斯人官网开户 威尼斯人电子游艺 威尼斯人网站注册 威尼斯人游戏 威尼斯人官网 威尼斯人客户端 威尼斯人赌场 威尼斯人手机网站 威尼斯人注册 威尼斯人线路检测 威尼斯人 威尼斯人手机版 澳门威尼斯人免费开户 澳门威尼斯人网 威尼斯人网 澳门威尼斯人娱乐城 威尼斯人app 澳门威尼斯人手机版 威尼斯人免费开户 澳门威尼斯人注册 香港六合资料
Elindult a távmunka információs portál | The Digital Future Foundation

Elindult a távmunka információs portál

távmunka információs portálA Digitális Jövőért Alapítvány gondozásában elindult az iwork.hu távmunka információs portál, ahol a felhasználók hasznos tanácsokat, információkat kaphatnak a távmunka világából. Úgy véljük, hogy az általunk üzemeltetett tájékoztató oldal hasznos tanácsot ad mindazon állástalan érdeklődőknek, akik alapvető szinten ismerik a számítógép használatát tudnak és akarnak is ezen a területen dolgozni. Tekintettel arra, hogy a legtöbb magyar cég munkaerőhiánnyal küzd így egy - egy megfelelő szintű akár projekt alapú távmunka lehetőség enyhíti a magyar KKV szektor munkaerőhiányát a munkavállalók pedig akár időszakos munkákon keresztül képesek arra, hogy a későbbiekben ezen projekt alapú megbízások által hosszú távú munkalehetőséget szerezzenek. Ehhez mindössze egy működő számítógépre és internetkapcsolatra lesz szükségük azoknak, akik ilyen területen (IT) vagy ilyen módon (távmunka) szeretnének munkát vállalni.

A portálunk elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a jövő munkavégzési technikáira, ezzekkel kapcsolatosan tájékoztatást nyújtson a hátrányos helyzetű munkavállalók számára:

  • legyenek akár pályakezdők vagy
  • nyugdíjasok,
  • elmaradott régiókban élő, helyi szinten munka nélkül maradottak.
  • Mozgásukban korlátozottak vagy egyéb fogyatékossággal élők.
  • Ideiglenesen a munka világából kiszorultak (pl. GYES / GYED lévők).

Miért jó a távmunka a munkavállalók részére?

- akár otthonról is végezhető,
- nincs munakábajárással eltöltött idő,
- projekt alapú munkákból akár állandó munkaviszony, saját önálló vállalkozás is felépíthető minimális vagy elenyésző kezdeti befeketetés mellett.
- Részmunkaidőben, saját időbeosztással végezhető.
- Nincs földrajzi kötöttség bárhonnan végezhető, nyelvismeret esetén akár külföldi munkavállalás itthonról.

Miért jó a távmunka a munkáltatónak?

- irodai, rezsi költségek csökkentése,
- projekt alapú megbízások.
- Kevesebb hiányzás, kisebb adminisztráció.
- Magasabb termelékenység.

Itt kell felhívni a figyelmet a csaló vállalkozásokra amelyek bizonyos összeg átutalása esetén könnyű otthoni munkát ígérnek távmunka címen. Információs oldalunkon sajnos kiemelt részt kellett szentelni ezekre az átverős módszerekere, mivel még manapság is terjedőben van. A lényeg, hogy sose utaljon semmilyen összeget előre ismeretlen magánszemélyeknek vagy cégeknek mert ebből sajnos munkája nem lesz csak kára származik belőle.

Portálunk sikerességét mutatja, hogy egyre többen keresnek meg bennünket konkrét távmunka lehetőségekkel, terveink között szerepel egy olyan adatbázis létrehozása ahol a fenti csalókat kiszűrve valódi munkalehetőségeket tudunk kínálni a weboldalunkat felkereső látogatók számára. A projekt alapjait már lefektettük jelenleg a megvalósításhoz Alapítványunk külső forrást keres.

Magyarországon jelenleg már nem a munkanélküliség hanem a munkaerő hiánya az egyik legnagyobb megoldandó probléma a munkaerőpiacon. A távmunka ha nem is az egyetlen megoldás erre a problémára de pontosan a hátrányos helyzetű munkanélküliek döntő többségének megfelelő alternatíva tud lenni egy távmunkahely.

Egy GYES/GYED-en lévő volt dolgozó gyermeke nevelése mellett lehetetlen feladat akár részmunkaidős, akár teljes munkaidős állást találni. Már a munkábajárás a gyermekért óvodába, bölcsödébe járás is olyan időszakba esik amikor legnagyobbak a dugók, nem beszélve a gyermek megbetegedésére amikor otthon kell lenni mellette. Azonban távmunkában a szabadidő kihasználható hatékony időbeosztással munkavégzéssel is eltölthető. Ezáltal egyrészt fizetés kapható, másfelől nem esik ki a dolgozó az aktuális trendekből, folyamatosan képezheti magát akár otthonról is.

Magyarországon óriási probléma, hogy a pályakezdők nem találnak maguknak megfelelő munkahelyet vagy elutasítják jelentkezésüket a gyakorlat hiánya miatt. Az sem elhanyagolható, hogy sok fiatal külföldön keres állást. A távmunka mindezen problémákra képes egyfajta megoldást adni: a pályakezdők távmunkával is képesek gyakorlatot szerezni és bizonyítani képességüket, megfelelőségüket amelyből akár állandó munkahelyet is szerezhetnek maguknak vagy önálló vállalkozást képesek lesznek minimális befektetés mellett elindítani. Távmunkában nincsenek földrajzi korlátok így akár külföldi munkavégzés is megoldható a munkaerőpiac jó néhány területén.

A hátrányos helyzetű régiókban élőknél, illetve a mozgáskorlátozottak vagy egyéb munkaképes de fogyatékossággal élő rétegek szempontjából a távmunka előnyeit talán felesleges is ecsetelni. Az Ő esetükben a távmunka sok tekintetben az egyedüli hosszútvávú megoldás az állandó munkavégzésre.

A távmunka tehát nem egy csoda de megfelelő tudás, eszközök és képesség valamint eltökétség birtokában a társadalom jelentős része visszaterelhető a munka világába mind a dolgozók, mint pedig a vállalkozások legnagyobb megelegédésére, ehhez azonban programokra, eszközökre és némi állami szerepvállalásra is szükség van. Az Alapítvány által a felhasználó igények alapján megtervezett iWork.hu 2.0 egy olyan projektszemléletű távmunkaközvetítő portál lehet, amely helyi sikeressége esetén akár a nemzetközi szintéren is bizonyítani képes azt, hogy a távmunka képes alternatívát állítani mind a munkanélküliségnek mind a munkaerőhiány problématikáját képes csökkenteni.